Inka 7kk.

Vauvan, 7kk, Motorinen kehittyminen

Olin huolissani 7-kuisesta vauvastani, joka ei vielä kääntynyt vatsalta selälleen.

Olimme käyneet kunnallisessa fysioterapiassakin eikä juurikaan ollut tullut edistystä. Halusin kokeilla vielä kiropraktikkoa, koska minusta tuntui, että vauva oli jotenkin ”jumissa”, eikä siksi pystynyt kääntymään.

Ensimäisellä hoitokerralla huomattiin jonkinlainen jumi/lukko kädessä/lavassa. Käsi ei noussut vaakatasoa ylemmäs. Hoito oli lempeä, mutta tehokas. Tuomo tutki vauvaa hetken ja paineli vauvan selkää samalla kun vauva makoili vatsani päällä ja naureskeli. Kun kokeilimme miten käsi toimii, se nousikin ylös asti.

Samana iltana kotona vauva yhtäkkiä kääntyi vatsalta selälleen. Vauva toisti sen useampaan kertaan ja molempiin suuntiin. Vauva alkoi myös viihtymään vatsallaan, mitä ei aikaisemmin tehnyt. Kuukauden sisällä vauva oppi myös ryömimään, konttamaan ja nousemaan tukea vasten.

Ilman Tuomolla käyntiä edistystä ei välttämättä olisi tapahtunut. Kukaan muu ei ollut huomannut ongelmaa kädessä/lavassa. En ollut osannut odottaa käynnistä niin suurta apua. Jos olisin tiennyt, että apu voisi olla noin suuri, olisin tullut jo monta kuukautta aikaisemmin! 

Olen myös itse saanut apua selkäkipuihin sekä iskiaskipuihin.

Sabina.