Aktiiviliikkujat ja urheilijat

adjusting

Kiropraktinen hoito pyrkii poistamaan hermosto-, tuki- ja liikuntaelimistön häiriötiloja, ei siis ainoastaan niistä aiheutuvia kiputiloja. Hermosto-, tuki- ja liikuntaelimistön häiriö- ja kiputilat heikentävät lihasten voimantuottoa, reagointikykyä sekä elastisuutta, altistaen kehon näin vammautumiselle sekä madaltaen maksimaalista suorituskykyä.

Kiropraktiikka, kiropraktikko, fysioterapia, fysioterapeutti, jyvaskyla, urheilu, jkl, urheiluvammat.jpg

Nolo & Kiropraktikko Pieti

Kiropraktikon suorittama adjustmentti muuttaa aivojesi sensorista (aistitietoa) tulkintaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että oikein suoritetun kiropraktisen hoidon kautta esimerkiksi selän ja raajojen hallinta on helpompaa, koska aivot hahmottavat kehon paremmin. Optimaalisen aistitiedon kautta pikkuaivot pääsevät koordinoimaan oikeita liikemalleja (motorisia engrammeja) helpommin ja näin urheilija saa suorituksistaan ja/tai kuntoutuksestaan enemmän irti. Tiedämme myös että kiropraktinen hoito -adjustmentti- lisää lihasvoimaa ja estää lihasväsymystä (1-11).”

Kiropraktikko, kiropraktiikka, fysioterapia, osteopatia, jyvaskyla 2

Petrescu & Kiropraktikko Pieti

Proaktiivinen eli ennaltaehkäisevä kiropraktinen hoito on myös tärkeä osa aktiiviliikkujan ja huippu-urheilijan elämää. Huippu-urheilijan keho olisi järkevää tarkistuttaa säännöllisin väliajoin, jotta maksimaalinen suorituskyky säilyy ja loukkaantumisilta vältytään.

Kiropraktikko Pieti soveltaa mm. manuaalista lihastestausta (soveltavaa kinesiologiaa), jolla hän pyrkii löytämään ja poistamaan kehon liikehäiriöitä, jotka ovat johtaneet toiminnallisiin lihasheikkouksiin ja hypertoniatilohin. Toiminnallinen lihasheikkous voi usein olla huomaamaton, mutta johtaa pitkittyessään monimutkaisempiin tuki– ja liikuntaelimistön toimintahäiriöihin ja kiputiloihin.

Manuaalisen lihastestauksen ohella kiropraktikko Pieti soveltaan monenlaisia liikekontrollin testejä, joilla arvioidaan urheilijan liikkuvuutta, lihastasapainoa, motorista- ja liikekontrollia. Näihin ongelmiin isketään kiinni erilaisilla liikekontrolliharjoitteilla.

Kiropraktiikka, kiropraktikko, fysioterapia, fysioterapeutti, jyvaskyla, urheilu, jkl, urheiluvammat 2

U21 EM Bydgoszcz

Urheilufysioterapeutti/kiropraktikko Tuomo Pieti jatkokouluttautuu jatkuvasti urheilun saralla (Urheilukiropraktiikka (FICS), Urheilufysioterapia (SUFT) ja on toiminut jo vuosia juniori- sekä aktiiviurheilijoiden, veikkausliigapelaajien ja kansainvälisten yleisurheiljoiden tukena. Ks. referenssit.

Niin ennaltaehkäievissä hoidoissa kuin urheiluvammojen kuntoutuksessa lääkärin, kiropraktikon ja fysioterapeutin saumaton yhteistyö on erittäin tärkeää, jotta tavoitteisiin päästään mahdollisimman nopeasti. Ks. fysioterapia.

YHTEISTYÖSSÄ

Kiropraktiikka fysioterapia hieronta jyvaskyla futsal JKU yhteistyö jyvaskyla kiropraktiikka kiropraktikko Rugby kestävät kiropraktiikka fysioterapia jyvaskyla
Nooralotta neziri, kirorpaktiikka, jyväskylä, kirpraktikko, jkl Kuvaaja Iida Liimatainen tamminen Eepi3

LÄHTEET


 1. Cramer G.D, et al. Magnetic resonance imaging zygaphosphyseal joint space changes (gapping) in low back pain patients following spinal manipulation and side-posture positioning: a randomized controlled mechanisms trial with blinding. Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics 2013; pii: S0161-4754(13)00055-9. doi: 10.1016/j.jmpt.2013.04.003.
 2. Haavik and Murphy. Journal of Manipulative and Physiological Theraputics 2011; 34: 88-97.
 3. Holt. PhD Thesis. Auckland, New Zealand: Department of Population Health, Univesity of Auckland; 2013.
 4. Haavik and Murphy. Clinical Neurophysiology 2007; 118: 391-402.
 5. Kelly, Murphy and Backhouse. Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics 2000; 23: 246-251.
 6. Haavik, Taylor and Murphy. Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics 2008; 31: 115-126.
 7. Haavik, Taylor and Murphy. Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics 2010; 33: 178-188.
 8. Enebo. Chiropractic Journal Australia 2003; 33: 93-97.
 9. Marshall and Murphy. Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics 2006;29: 196-202.
 10. Hillermann, Gomes, Korporaal and Jackson. Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics 2006; 29: 145-149.
 11. Niazi, Tûrker, Flavel, Kingett, Duehr and Haavik. Paper presented at: World Federation of Chiropractic`s 12th Biennial Congress; April 6-9, 2013; Durban, South Africa.

Kiropraktikko & Fysioterapeutti Tuomo Pieti: Jyväskylä ja Äänekoski

Chiropractor & Physiotherapist Pieti: Brain, Spine & Sports in Jyväskylä and Äänekoski