Kirsi

kirsiKirsi, 55: Apua niskaperäiseen päänsärkyyn, rintarangan kipuun ja migreeniin

Olen Kirsi, 55-vuotias ja kärsinyt kovista, jatkuvista niska-ja takaraivokivuista sekä toistuvista migreenikohtauksista jo vuosia.

Kävin hierojalla mutta apu oli vain tilapäinen ja söin jatkuvasti särkylääkkeitä. Jouduin käyttämään jopa lääkärin määräämää niskatukea kun kipu oli pahimmillaan.

Puolitoista vuotta sitten menin kiropraktikko Tuomo Pietille. Aluksi kävin käsittelyssä kolmen viikon ajan kerran viikossa ja sen jälkeen noin kuukauden välein. Rintarangasta löytyi jumi joka aiheutti kipuja joita luulin jopa sydänkivuiksi. Ensimmäisellä hoidolla kivut lähtivät eivätkä ole palanneet. Viikon tein kahden tunnin välein Pietin neuvomaa niskaliikettä ja teen sitä edelleen päivittäin. Käyn myös säännöllisesti kuntosalilla.

Niskakipu pysyy poissa ja voin tehdä raskaita töitä. Esim. niin pieni homma kuin haravointi, jota en ole voinut tehdä vuosiin, ei enää aiheuta niskajumia. Lihakset toki kipeytyy mutta kipua ja jumeja ei tule! Migreenikohtauksia on tullut vain kaksi kokoaikana ja nekin valoherkkyydestä johtuen. Parasta on, että olen päässyt eroon särky-ja närästyslääkekierteestä. Kaikki on kiropraktikon ja saatujen ohjeiden mukaan jumppaamisen ansiota. Ja mikä mukavinta, käynnit Pietillä eivät ole tuskaa, Tuomo on rauhallinen ja ammattitaitoinen.

Aion käydä säännöllisesti jatkossakin!