Lapset ja nuoret

Tuki- ja liikuntaelimistöperäinen kipu on yleisin primäärivaiva 2-17 vuotiailla lapsilla. Näistä lapset, jotka ovat alle 2v. kärsivät eniten liiallisesta itkuilusta ja koliikista. (Hestbaek et al. 2009) Kirjallisuuden mukaan selkärankaperäistä kipua esiintyy noin 60% lapsista. (Trevelyan & Legg 2010).

Jotkut vanhemmat voivat miettiä, että sopiiko kiropraktinen hoito lapsille ja onko se turvallista. Tutkimusten mukaan kiropraktisen hoidon haitalliset vaikutukset ovat erittäin harvinaisia (Alcantara et al. 2009 & Miller and Benfield 2008). On tärkeää ymmärtää, että lasten tutkimus- ja hoitomenetelmät vaihtelevat paljolti lapsen iästä riippuen. Yli viisivuotiaita lapsia voidaan jo hoitaa kuten aikuisia, mutta nuorempien lapsien ja vauvojen hoito vaatii kiropraktikolta jatkokouluttaumista ja sen kautta tietynlaisia taitoja ja tekniikoita.

Lasten ja nuorten rasitusvammat, toiminnallinen skolioosi jne. coming soon…Näitä voin auttaa ja rasitusvammat ja hoitamaton toiminnallinen skolioosi toi allekirjoittaneelle paljon kipuja ja ongelmia, jotka olisi voitu hoitaa pois, jos vain ajoissa olisi oikeaan paikkaan osattu mennä… Näistä enemmän ASAP. Nyt osaan nämä tutkia ja hoitaa!


 

Lähteet:

  1. Alcantara, J., Ohm, J., Kunz, D., 2009. The safety and effectiveness of pediatric chiropractic: a survey of chiropractors and parents in a practice-based research network. Explore (NY) 5 (5), 290-295.
  2. Hestbaek, L., Jorgensen, A., Hartvigsen, J., 2009. A description of children and adolescents in Danish chiropractic practise: results from a nationwide survey. J. Manipulative Physiol. Ther. 32(8), 607-615.
  3. Miller, J.E., Benfield, K., 2008. Adverse effects of spinal manipulative therapy in children younger than 3 years: A retrospective study in a chiropractic teaching clinic. J. Manipulative Physiol. Ther. 31, 419-423.
  4. Trevelyan, F.C., Legg, S.J., 2010. The prevalence and characteristics of back pain among school children in New Zealand. Ergonomics 53 (12), 1455-1460.