Suvi

suvi, osteitis pubis, häpyliitoksen kipu, raskauden jälkeinen lantiokipuSuvi, 30: Apua raskauden jälkeiseen lantio/häpyliitoskipuun (osteitis pubis)

Kuopukseni syntyi keväällä 2017. Kesän aikana palasin takaisin lenkkipoluille. Syksyllä 2017 lonkat alkoivat kipeytyä. Ensin vain juostessa, lopulta myös kävellessä.

Syksyn mittaan kivut pahenivat estäen lopulta normaalin arjen sujumisen. Kivut tuntuivat vaihdellen koko lantion ja alaselän alueella. Siivoaminen, ostoskärryjen työntäminen ja lyhyetkin kävelyt olivat tuskallisia. Normaali aktiivinen elämäntapani oli rajoittunut huomattavasti. Kävin kipujen vuoksi lääkärissä ja lopulta keväällä 2018 sain lähetteen magneettikuviin. Magneettikuvien perusteella diagnoosiksi löytyi osteitis pubis.

Luulin diagnoosin saatuani elämäni helpottuvan ja sopivan hoidon löytyvän, mutta tilanne oli edelleen sama. Söin kuukauden tulehduskipulääkekuurin, kävin fysioterapeutilla, mutta mistään ei tuntunut löytyvän apua. Olin todella epätoivoinen, enkä enää oikein uskonut, että kukaan voisi minua auttaa.

Kesällä 2018 minulle alettiin puhua kiropraktikko Tuomosta. Olin epäileväinen, olinhan kokeillut jo monenlaista, rahaa oli kulunut turhaan erilaisiin hoitoihin, eikä mistään ollut hyötyä, oikeastaan kivut välillä jopa pahenivat.

Lopulta syksyllä 2018 rohkenin soittaa Tuomolle ja varasin ajan. Ennen hoitoja pystyin kävelemään metsässä lyhyitä matkoja rauhallisella vauhdilla, asfaltilla käveleminen ei edelleenkään onnistunut. Elin vaihtelevien ja elämää rajoittavien kipujen kanssa ja olo oli aika toivoton.

Kun saavuin ensimmäiselle vastaanottokäynnille, en tiennyt mitä tuleman pitää. Jännitin sitä, että kivut vain pahenevat. Päätin kuitenkin luottaa siihen, että ”tilanne on hoidettavissa”, kuten Tuomo asian ilmaisi. Onneksi luotin, sillä tällä hetkellä, keväällä 2019 kun kuudes hoitokerta on nyt takana, kivut ovat lähes kokonaan hävinneet, pystyn esimerkiksi lenkkeilemään reippaalla tahdilla jopa 8 km. Olen toiminut Tuomon ohjeiden mukaan, tehnyt alaselän/lonkan liikekontrolli ja vahvistavia harjoitteita kasvattaen pikkuhiljaa kuormitusta.

Parasta on, että voin vihdoin nauttia kotiäitiydestä. Voin vetää lapsia pulkassa tai viedä kylän kauimmaiseen leikkipuistoon. Voimme lenkkeillä yhdessä mieheni kanssa ja alkaa suunnitella ensi kesän vaelluksia. Kiitos tästä kuuluu Kiropraktikko Pietille!