Yliopistokoulutus

Kiropraktikko on Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen rekisteröimä ja valvoma ammattinimike, jota saa käyttää vain kansainvälisen Doctor of Chiropractic (D.C.) –tutkinnon Council on Chiropractic Education (CCE)–akreditoidussa koulussa suorittanut henkilö. Kiropraktikko on siis ammattinimike, jonka käyttäjältä vaaditaan yliopistotasoinen ammattikoulutus. Jäsenemme ovat saaneet koulutuksensa Iso-Britanniassa, Australiassa tai Yhdysvalloissa. Pohjoismaissa koulutusta annetaan toistaiseksi vain Tanskassa Odensen yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa, mutta Norjassa on tavoite integroida koulutus lääketieteelliseen tiedekuntaan vuonna 2018.

Tuomo Pieti on suorittanut MChiro (D.C.) tutkinnon University of South Wales -yliopistossa. Yli vuoden mittaisen klinikkaharjoittelun hän suoritti yliopiston ohella Welsh Institute of Chiropractic -klinikalla.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen rekisteröimä kiropraktikko kuuluu terveydenhuollon lain ja valvonnan piiriin.

Kiropraktikkojen koulutus vastaa esikliinisen vaiheen osalta lääkärikoulutuksen vaatimuksia. Pääaineita ovat muun muassa anatomia, fysiologia, patologia ja radiologia. Päätoimisen opiskelun, tenttien ja hyväksytyn lopputyön lisäksi tutkintoon vaaditaan vuoden mittainen klinikkaharjoittelu. Koulutuksessa keskitytään tuki- ja liikuntaelinvaivojen manuaalisiin hoitoihin, mikä antaa kiropraktikoille vahvan tietotaidon hyviin tuloksiin tule-sairauksien hoidossa. Koulutetulla kiropraktikolla on valmiudet tehdä erotusdiagnoosi ja selvittää hoidon mahdolliset vasta-aiheet. http://www.suomenkiropraktikkoliitto.fi/index.php/koulutus

Suomen Kiropraktikkoliiton jäsenillä on muiden Euroopan liittojen tapaan velvollisuus osallistua pakolliseen jatkokoulutusohjelmaan.

kiro

Suomen Kiropraktikkoliiton esittelyvideo kiropraktiikasta.